Ischias a Úsměv v Topolné

V sobotu 26. 5. 2007 ve dvě hodiny odpoledne jsme vyrazili, Úsměv a Ischias, směr Topolná. Na jubilejní pátý ročník Mezinárodního festivalu „Setkání pod lipú“, který se pravidelně koná v Topolné na „Devadesátce“ neboli na Památkové usedlosti č.p. 90, Topolná.
V sobotu své taneční a muzikantské umění předvedl v večerním programu dospělých souborů Ischias doprovázený cimbálovou muzikou Opavští hudci. Společně s ním se v bohatém programu divákům představil také domácí soubor Včelaran, soubory Klebetnice, Světlovan, Drienovec ze Slovenska a pěvecký sbor Mánakór z Islandu. A co jiného by mohlo po programu v Topolné následovat než volná zábava až do bílého rána…
V nedělním odpoledním programu se divákům předvedly dětské folklorní soubory Děcka z Buchlovic, Děcka z Kunovic, Botík z Březolup, Maličká Nivnička, CM Maková a Makovička a náš Úsměv s CM Kubalovci. Kluci tanečníci si hned v premiéře vyzkoušeli, jaké to je tančit „Chlopského“ před plným hledištěm – samozřejmě to zvládli na výbornou :o) A kdo že to s námi vlastně nebyl. Už vím, David. A já pořád celou dobu,že ani kapka z nebe nespadla… :o)