Jaroslávka zpívala v Bratislavě

V sobotu 8. října se ve velkém koncertním studiu Slovenského rozhlasu v Bratislavě uskutečnil jubilejní 5. společný koncert Slávik - Zpěváček 2005, který se konal pod záštitou pana Petra Dvorského.  A kde se zpívají lidové písničky přeci nemůže chybět naše Jarmila Ševčíková, která si letos ve Velkých Losinách vyzpívala putovní cenu pana Jaroslava Juráška.
Koncertu v Bratislavě se zúčastnilo sedm nejúspěšnějších sláviků ze Slovenska, sedm nejúspěšnějších zpěváčků z České republiky a také hosté z Maďarska, Bulharska a Rakouska. Jarču, stejně jako ostatní české zpěváčky, při vystoupení doprovodil Orchestr lidových nástrojů VUS Ondráš Brno pod vedením primáše Karla Martiše, slovenští slávici pak zpívali za doprovodul Orchestru lidových nástrojů Slovenského rozhlasu Bratislava s primášem Miroslavem Dudíkem. Dětem v závěru zazpívalitaké Terezie Kružliaková - Babjaková, Ján Babjak, Marin Babjak. Na závěr celého programu společně s dětmi zazpíval slovenskou lidovou píseň Loučení, loučení... přední operní zpěvák a garant obou soutěží pan Petr Dvorský.
Pořadateli společného koncertu Slávik - Zpěváček 2005 byli členové Přípravného výboru Slávika Slovenska, Folklorní sdružení České republiky, Slovenský rozhlas, Folklorná únia na Slovensku, Český rozhlas za finanční podpory Ministerstva kultury SR. Mediálně vypomohli v ČR : Český rozhlas, Rádio Proglas, Mediatel - Zlaté stránky, Dětská tisková agentura a Moderní venkov.