Obnovené přátelství se souborem Komes

Když jsme se v červnu loňského roku chystali na MFF Folklor bez granic ani nás nenapdlo, že bychom tam mohli navázat staronové přátelství ze souborem Komes z Kędzierzyna-Koźle, kam soubor Úsměv jezdil ještě před rokem 1989. A stalo se. Slovo dalo slovo a my jsme tak v pátek 23. února zamířili k našim přátelům na podvečerní setkání s folklorem...
Po příjezdu a vydatném obědě, jsme se přesunuli do kulturního domu, kde v zaplněném sále v čele s hlavním roztleskávačem a zvukařem v jedné osobě vládla skvělá atmosféra. Vše bylo nachystáno, mohlo se začít. Jen noty na „Zahradníka“ se někde zatoulaly a „Slepice“ už seděly v kurníku na bidýlku. Ale na konec se vše zvládlo a i na „Zahradníka“ došlo :o) Po vystoupení si ještě kluci stihli popovídat a vyměnit si názory s místními „fandy folkloru“ a po příjemném posezení u večeře v kulturním domě Komes jsme vyrazili zpět do Opavy s tím, že se určitě zase potkáme. Tentokrát však u nás v Opavě.
Škoda jen, že toto vystoupení bylo zrovna v období chřipky, lyžáků a příprav na přijímačky... Ale i to se zvládlo. Povolali jsme výpomoc v podobě odrostlejších tanečníků – Davida a Kaďase :o) Paměť jim pořád slouží dobře a tak si David, jak on říká „v pohodě“, mohl u „Zahradníka“ skočit i sólo. Po jaké době že to tancoval? :o)