Úsměv na MFF Brno 2008

Ve dnech 28. – 31. srpna ožilo město Brno vedle jiných kulturních akcí také folklorem. Konal se zde již 19. ročník Mezinárodního folklorního festivalu „Brno 2008“. Během pěti festivalový dnů se brněnskému publiku představila řada domácích brněnských, ale i zahraničních dospělých souborů např. soubory z Polska, Slovenska a Indie.
Nechyběly však také programy, ve kterých své taneční i muzikantské umění předvedly dětské folklorní soubory a cimbálové, popřípadě hudecké, muziky. Velké zastoupení měly opět soubory působící v Brně, či blízkém okolí. Z větší dálky pak přijely soubory Dřeváček z Jihlavy, Hanýsek ze Šakvic a především náš dětský folklorní soubor Úsměv. Představily se také soubory z Ukrajiny a Slovenska.
Úsměv se početnému brněnskému publiku představil hned třikrát. V pátek na Staré radnici v rámci dětského pořadu „Tancujeme velcí, malí“, v sobotu dopoledne v centru města v pořadu „Roztančené město“ a jako jediný dětský soubor v 1. hlavním festivalovém programu „Vesele, vesele“ na nádvoří Nové radnice, společně se košickým Hornádem a brněnskými soubory Javorník, Poľana, Pirin a Májek.