Zlaté dny ve Zlatých Horách

Poslední červencový víkend patřil ve Zlatých Horách již patnáctým městským slavnostem, tedy tradičním „Zlatým dnům“. Součástí bohatého programu, který propukl v pátek v podvečer, byl také v sobotu odpoledne festival dětských folklorních souborů. Vedle domácího souboru Valášek a cimbálové muziky Rochus se zlatohorskému publiku představily také soubory Hanýsek ze Šakvic, Ondrášek z Frýdku – Místku, Malý Kosíř z Kostelce na Hané a náš dětský folklorní soubor Úsměv.
V pátek byla pro zúčastněné soubory přichystána zajímavá prohlídka starých Zlatorudných mlýnů. Ale aby si všichni dobře uvědomili, že jsou v horách, poslal na nás Děd Praděd pořádnou bouřku. Tedy, kéž by jen jednu… Ani ten skvělý, opečený párek jsme si nemohli pořádně vychutnat. Během večera se však i Děd Praděd umoudřil a nebe nad Zlatými Horami dokonale vymetl. Dobře věděl, že o půlnoci bude ohňostroj.
Sobotní ráno již bylo prozářené sluníčkem a tak tomu bylo i po celý den. Dopoledne nás čekal, společně s ostatními soubory a historickou vojenskou gardou průvod městem. Po vojenské bitvě, která se odehrávala přímo v centru města a protáhla se do odpoledních hodin, začal samotný festivalový program… Jo, a ještě děkujeme babičce od Toma. Krovky byly skvělé :o)